Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

s f

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Helicopter Simulation Made Easy

Biz Kimiz?

Aerotim Mühendislik (Aerotim), özellikle döner kanatlı hava araçları konusunda uzmanlaşmış; bu platformlar ve simülatörleri için, yenilikçi yazılım çözümleri sunan bir teknoloji firmasıdır.

Aerotim Mühendislik (Aerotim), özellikle döner kanatlı hava araçları konusunda uzmanlaşmış; bu platformlar ve simülatörleri için, yenilikçi yazılım çözümleri sunan bir teknoloji firmasıdır.

Çalışmalarımızın ana çıktısı yazılım olsa da yaptığımız iş; döner kanatlı hava araçlarının fiziğinin, en ince ayrıntısına kadar çok iyi anlaşılmasını gerektiriyor. Bu açıdan bakıldığında, alan uzmanlığımızı, son kullanıcıya yönelik ürünlere yansıtıyoruz.

Alan uzmanlıklarımız arasında; Uçuş Dinamik Modelleri, Döner Kanatlı Platformlara Yönelik Tam Uçuş Simülatörleri, İnsansız Hava Aracı Otopilotları, Motor Kontrol Birimleri, Elektrikli VTOL Araçların Tasarımı ve Simülasyonu ve Askeri Standartlara Uygun Gömülü Sistemler bulunuyor.

Alan uzmanlıklarımız, akademik çalışmalarımızdan ve proje tecrübemizden kaynaklanıyor. Ekibimiz, akademi dünyası ile bağlantısını hiç koparmıyor ve akademik üretkenliğe devam ediyor. Diğer yandan, her geçen yıl genişleyen proje portföyümüz, farklı ihtiyaçlar ve farklı platformlara yönelik tecrübemizi arttırıyor.

10 yılı aşkın tecrübemizle kullanıcılarımız için, proje yönetimi ve danışmanlığından, alt sistemlerin yazılımının geliştirilmesine; uçuş dinamik modelleri geliştirilmesinden, uluslararası standartlara uygun tam entegre uçuş simülatörlerine kadar, geniş bir yelpazede hizmetler sunuyoruz. Kullanıcı taleplerine esnek yaklaşımımız, özelleşmiş çözümler üretebilmemiz ve işimizi her zaman, planlanan tarihte teslim etmemiz, bizi, kullanıcılarımızın gözünde farklı bir konuma taşıyor.

Seviye D tam görev simülatörleri için dinamik uçuş modelleri geliştirilmesi konusunda, Türkiye’nin tek; dünyanın da sayılı firmalarından biriyiz. Ürünlerimiz; Türkiye, Almanya, Finlandiya ve Norveç’te yerleşik simülatörlerde, başarıyla görev yapıyor.

Bizi, rakiplerimiz arasında öne çıkartan belki de en önemli kabiliyetimiz ise tüm faaliyetlerimizi, OEM desteği olmadan yürütebilmemiz. Birçok kişiye imkânsız gibi görünebilecek; “Döner kanatlı platformlar için OEM desteği olmadan, Seviye D sertifikasyonu alan uçuş dinamik modelleri geliştirme” işini, defalarca yaptık ve bildiğimiz kadarıyla da dünyada, bunu yapabilen tek firmayız.

Bu kabiliyetlerimiz, uluslararası alanda da ilgi görüyor. Ciromuzun kayda değer bir bölümü, yurt dışına yönelik satışlardan kaynaklanıyor. 2017 yılından beri, her yıl, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) hazırladığı, “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” (TİM 500) listesinde yer alıyoruz. Yurt dışı satışlarımız, bizi, 2019’un Aralık ayında, Hizmet İhracatçıları Birliğinin (HİB), Hizmet İhracatçıları Buluşması ve Ödül Töreni’nde, “Mühendislik, Mimari, Bilimsel ve Diğer Teknik Hizmetler” kategorisinde, en çok ihracat yapan ilk üç firma arasına soktu.

Gelecek, heyecan veriyor. Geleceği şekillendiren çalışmalarımız ve projelerimiz için bizi takip etmeye devam edin.

2007 – KOSGEB desteği ile kurulduk.

2009 – HELSİM II Projesi’ne dâhil olduk ve aerodinamik modellerin oluşturulması için ihtiyaç duyulan veri paketini hazırladık.

2010 – ASELSAN’a helikopter dinamik modelini teslim ettik.

2012 – HELSİM Projesi’ne dahil olduk ve bu projede; aerodinamik modellerin, rotor dinamik modellerinin, motor modellerinin ve transmisyon modellerinin üzerinde çalışmaya başladık.

2013 – HELSİM II Projesi kapsamında, asılı yük (slung load) modelini geliştirme işini aldık.

2014 – Savunma Sanayii Başkanlığımızın daveti ile ATAKSİM Projesi’ne dahil olduk. Bu projede; aerodinamik modelleri, rotor dinamik modellerini, motor modellerini ve transmisyon modellerini, OEM desteği olmadan, özgün olarak geliştirdik.

2015 – Almanya’da yerleşik bir firma ile bu firmanın tam uçuş simülatörlerinde kullanılacak uçuş dinamik modellerinin geliştirilmesine yönelik anlaşma imzaladık.

2018 – Airbus H145 için, OEM desteği olmadan, özgün olarak geliştirdiğimiz uçuş dinamik modellerinin koştuğu simülatör, EASA’dan Seviye D sertifikasyonu aldı ve ilk kullanıcısına teslim edildi.

2018 – Ufuk2020 (HORIZON 2020) kapsamında yürütülen SME Instrument (KOBİ Enstrümanı) programına yaptığımız, “Virtual Reality in High Fidelity Flight Simulation” (Yüksek Sadakatli Uçuş Simülasyonu için Sanal Gerçeklik) başlıklı proje önerisi kabul edildi. Projenin ilk fazını, aynı yıl içinde başarıyla tamamladık.

2019 – ATAKSİM Projesi’ni başarıyla tamamladık.

2019 – Hizmet İhracatçıları Birliğinin (HİB), Hizmet İhracatçıları Buluşması ve Ödül Töreni’nde, “Mühendislik, Mimari, Bilimsel ve Diğer Teknik Hizmetler” kategorisinde, en çok ihracat yapan ilk üç firma arasında yer aldık.

2020 – Airbus H125 için, OEM desteği olmadan, özgün olarak geliştirdiğimiz uçuş dinamik modellerinin koştuğu simülatör, EASA’dan Seviye D sertifikasyonu aldı ve ilk kullanıcısına teslim edildi.

Türkiye’nin ilk yerli helikopter uçuş modelinin geliştirilmesi

Türkiye’nin, EASA Seviye D sertifikasyonu alan ilk uçuş dinamik modelinin geliştirilmesi

Türkiye’nin ilk uçuş dinamik modeli ihracatının gerçekleştirilmesi

Almanya’da OEM dışında EASA Seviye D sertifikasyonunu alan ilk helikopter simülatörünün uçuş dinamik modellerinin geliştirilmesi

Türkiye’de, bir simülatörde (Cougar helikopteri simülatörü) kullanılacak aeromekanik verilerin ilk defa üretilmesi ve kullanıma sunulması

Dünya’da ilk defa vortex panel metodun GPU’da çalıştırılması ve CPU’ya göre 100 kat hız elde edilmesi

Türkiye’de ilk defa parafoil fizik modelinin yapılıp kontrol sisteminin tasarlanması

Tam boyutlu insanlı bir helikopterin insansız hava aracına dönüştürülmesi ile geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız helikopteri TUSAŞ Sivrisinek için, fizik modelinin ve otopilot modelinin tasarımının gerçekleştirilmesi ve bunun firma tarafından kullanıma alınması

Türkiye’nin ilk Tam Donanımlı Bağımsız Dijital Motor Kontrol Ünitesi’nin (Full Authority Digital Engine Control Unit/ FADEC) TEI için tasarlanması, üretilmesi, test ve entegrasyonunun yapılıp uçurulması

Türkiye’nin en kapsamlı helikopter simülatörü projesi olan HELSİM için; aerodinamik modellerin, rotor dinamik modellerinin, motor modellerinin ve transmisyon modellerinin geliştirilerek kullanıma alınması

Türkiye’nin ilk taarruz helikopteri için, uçuş dinamik modellerinin, helikopterde yaşanabilecek 400’ü aşkın arızanın modelleri ile birlikte özgün olarak geliştirilerek kullanıma alınması